Creme Brule med kardemomme

4 pers.

Ingredienser

5 æggeblommer
1 dl sukker
3½ dl piskefløde
1½ dl sødmælk
2 tsk. kardemommefrø
1 stang vanilie
2 spsk. rørsukker

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 110 grader. Del vaniliestangen på langs. Kog fløden op med vaniliestang og kardemomme. Tag gryden af varmen.
Rør æggeblommer og sukker sammen, den må IKKE piskes, for så bobler den op.
Hæld flødeblandingen over æggesnapsen. Rør til sukkeret er helt opløst – der må stadig IKKE piskes!!! Si vaniliestang og kardemommefrø fra. Hæld massen i 4 lave portionsforme, der IKKE er smurt!! Bag dem i ovnen 35-40 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af ved stuetemperatur.

Sæt ovnen til 275 grader (grillvarme). Strø rørsukker over og sæt dem i ovnen til sukkeret bliver til karamel – hold øje med dem!!! Eller brug en lille gasbrænder.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik