4 pers.
Ingredienser
3 dl brombær
1 dl sukker
lidt mørk rom
Souffle:
3 dl sødmælk
1 stang vanilie
3 spsk. maizena
6 æggeblommer
5 æggehvider
1 dl sukker
smør og sukker til ramakinerne
Fremgangsmåde
Sauce:
Varm brombær op i en gryde og tilsæt sukker. Lad det simre i 10 minutter. Smag til med rom og evt. lidt mere sukker.
Souffle:
Forvarm ovnen til 225 grader. Smør 4 små ramakiner MEGET godt med smør og drys med lidt sukker. Sæt dem i køleskab.
Del vaniliestangen på langs. Kog mælken op sammen med vanilien. Pisk maizena og æggeblommer sammen i en skål. Hæld den varme mælk over æggene under KONSTANT piskning. Hæld det tilbage i gryden og lad det koge sammen til en tyk creme. Pisk hele tiden. Lad cremen køle af.
Pisk æggehviderne stive med sukker og vend det forsigtigt i cremen. Hæld massen i de kolde ramakiner og stryg langs kanten, så overfladen bliver helt glat. Sæt dem i en ovn i 12 minutter – åbn ALDRIG ovnen undervejs. Når de har rejst sig 3-4 cm. så er de klare.
Server straks med bærsaucen.