
4 pers.
Ingredienser
2 liter blandede svampe
2 skalotteløg
4 fed hvidløg
5 dl vand
2-3 spsk. flydende, koncentreret svampe- eller hønsebouillon
2 dl mælk
3 dl madlavningsfløde
200 g gedeost
salt, friskkværnet peber
lidt sukker
citronsaft
lidt olivenolie og smør
evt. ½ spsk. maizena
evt. lidt piskefløde
1 spsk. frisk timian
Fremgangsmåde
Børst og rens svampene – skyl dem kun hvis de er meget beskidte. Skær skalotteløg i tynde skiver og knus hvidløgsfed med knivsbladet. Hvis der er skorpe på osten, så skær dem af.
Svits halvdelen af svampene i smør og olie, sammen med løg og 2 fed hvidløg. Tilsæt bouillon, fløde og mælk – lad det koge op. Smuldr osten i og lad det småsimre, til den bliver cremet. Kan jævnes med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Smag den til med salt, friskkværnet peber, et nip sukker og citronsaft.
Rist resten af svampene i olie og smør sammen med de sidste 2 fed hvidløg. Smag til med salt og friskkværnet peber. Fordel svampene i tallerknerne inden suppen serveres. Som noget virkelig lækkert, så server suppen med lidt letpisket flødeskum, der er smag til med frisk timian og lidt salt.