Svampesuppe med gedeost

4 pers.

Ingredienser

2 liter blandede svampe
2 skalotteløg
4 fed hvidløg
5 dl vand
2-3 spsk. flydende, koncentreret svampe- eller hønsebouillon
2 dl mælk
3 dl madlavningsfløde
200 g gedeost
salt, friskkværnet peber
lidt sukker
citronsaft
lidt olivenolie og smør
evt. ½ spsk. maizena
evt. lidt piskefløde
1 spsk. frisk timian

Fremgangsmåde

Børst og rens svampene – skyl dem kun hvis de er meget beskidte. Skær skalotteløg i tynde skiver og knus hvidløgsfed med knivsbladet. Hvis der er skorpe på osten, så skær dem af.
Svits halvdelen af svampene i smør og olie, sammen med løg og 2 fed hvidløg. Tilsæt bouillon, fløde og mælk – lad det koge op. Smuldr osten i og lad det småsimre, til den bliver cremet. Kan jævnes med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Smag den til med salt, friskkværnet peber, et nip sukker og citronsaft.

Rist resten af svampene i olie og smør sammen med de sidste 2 fed hvidløg. Smag til med salt og friskkværnet peber. Fordel svampene i tallerknerne inden suppen serveres. Som noget virkelig lækkert, så server suppen med lidt letpisket flødeskum, der er smag til med frisk timian og lidt salt.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik