
4 pers.
Ingredienser
4-6 knurhaner skåret i fileter
1 blomkål
2 spsk. kapers
2 spsk. sorte oliven
5 tomater
1 rødløg
1/4 dl rødvinseddike
½ dl olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 bdt. hakket persille
Fremgangsmåde
Skindet skal gerne være på knurhanefileterne.
Del blomkål i små buketter og kog dem i 5 minutter i letsaltet vand, de skal stadig have bid. Skyl dem godt i koldt vand og lad dem dryppe af. Bland kapers, grofthakkede oliven, tomater og rødløg i smalle både med rødvinseddike og olivenolie i en stor skål. Krydr godt med salt og friskkværnet peber og vend blomkålsbuketterne i. Drys med hakket persille og lad salaten trække i mindst ½ time.
Krydr knurhanefileterne med salt og friskkværnet peber – dryp dem også gerne med lidt citronsaft. Grill dem kun på skindsiden i 4-5 minutter, til varmen når hele vejen igennem fileterne. Server til blomkålssalaten.