
4 pers.
Ingredienser
2 auberginer
2 tsk. salt
olie til stegning
Tomatsauce:
2 store fed hvidløg, finthakket
2 store løg, hakkede
1 spsk. olivenolie
2 ds. flåede toamter
2 spsk. snittet, frisk basilikum
salt, sukker, cayennepeber
Tilbehør:
pasta penne
revet, frisk parmesan eller pecorino
Fremgangsmåde
Skær auberginer i små tern og bland dem med salt i en skål. Læg en tallerken med pres over og lad dem trække i ½-1 time. Skyl auberginerne og lad dem dryppe godt tørre i en sigte. Varm en stor pande med olie og steg auberginerne gyldne i olien under jævnlig omrøring. Hæld dem til afdrypning og hold dem varme.
Tomatsauce:
Svits hvidløg og løg i 6-7 minutter i olie under jævnlig omrøring, løgene må kun blive gyldne. Tilsæt tomater hakket i mindre stykker, med væde og lad det småkoge i ca. 15 minutter. Kom basilikum i sucen og smag til med salt, sukker og cayennepeber.
Kog pastaen al dente i vand og lad den dryppe godt af. Bland pastaen med tomatsaucen og hæld auberginerne over. Server ost til.