
4 pers.
Ingredienser
200 g black-eye bønner eller små hvide bønner
1 salat løg
1 peberfrugt
1 stilk bladselleri
1 lille courgette
2-3 spsk. limesaft
½ dl ekstra jomfru olivenolie
1 fed presset hvidløg
½ dl frisk, hakket koriander
salt, friskkværnet peber
Pynt:
1 salatløg i skiver
feta
Fremgangsmåde
Udblød bønnerne i koldt vand i 10-12 timer og kog dem langsomt møre under låg i 30-40 minutter. Hæld bønnerne i en sigte og skyl dem i koldt vand.
Hak løg, bladselleri, peberfrug og courgette. Bland det i bønnerne. Smag til med limesaft, olivenolie, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Drys koriander over og bland det hele godt. Lad salaten trække i 10-15 minutter. Pynt med løgringe og feta.