
Ingredienser
1 kylling. Ca 1800 g
Marinade.
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Citronsaft
salt
1 spsk. Hakket persille
3-4 pressede hvidløgsfed
Kartoffelbund.
ca. 1 kg. Kartofler. Skrubbede eller også skrællede
3 dl hønsebouillon
1/4 dl olivenolie
frisk eller også tørret rosmarin
friskkværnet peber
2-3 spsk. Frisk. Revet parmesanost
Fremgangsm & aring;De
Skær kartoflerne i tynde skiver og vend dem i bouillon blandet med olie. Læg dem i en bradepande. Og drys med krydderier og parmesan.
Del kyllingen i 2 halve og pensl dem over det hele med dem sammenpiskede marinade. Læg kødstykkerne med skindsiden opad på kartoffelbunden. Sæt bradepanden i en 250 grader varm ovn og steg i 10 minutter. Skru ned til 180 grader og giv den yderligere 50 minutter.
Tag kødet ud og lad det hvile under stanniol Men kartoflerne får yderligere 10-12 minutter ved 200 grader;, Så de tager farve. Spæd evt. Med lidt vand Hvis de bliver tørre.
Server retten med græsk fetasalat og godt lyst brød.