Ingredienser
1 kylling, ca 1800 g
Marinade:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt
1 spsk. hakket persille
3-4 pressede hvidløgsfed
Kartoffelbund:
ca. 1 kg. kartofler, skrubbede eller skrællede
3 dl hønsebouillon
1/4 dl olivenolie
frisk eller tørret rosmarin
friskkværnet peber
2-3 spsk. frisk, revet parmesanost
Fremgangsmåde
Skær kartoflerne i tynde skiver og vend dem i bouillon blandet med olie. Læg dem i en bradepande, og drys med krydderier og parmesan.
Del kyllingen i 2 halve og pensl dem over det hele med dem sammenpiskede marinade. Læg kødstykkerne med skindsiden opad på kartoffelbunden. Sæt bradepanden i en 250 grader varm ovn og steg i 10 minutter. Skru ned til 180 grader og giv den yderligere 50 minutter.
Tag kødet ud og lad det hvile under stanniol, men kartoflerne får yderligere 10-12 minutter ved 200 grader, så de tager farve. Spæd evt. med lidt vand, hvis de bliver tørre.
Server retten med græsk fetasalat og godt lyst brød.