Grahamsskorper

40 stk.

Ingredienser

4 dl lunkent vand
75 g smeltet smør
50 g gær
2 tsk. salt
2 spsk. sirup
2 tsk. kardemomme
3/4 tsk. hjortetaksalt
400 g grahamsmel
150 g mel

Fremgangsmåde

Vand, smør, smuldret gær, salt, sirup, kardemomme, hjortetaksalt og ca. 250 g grahamsmel piskes i 5 minutter. Resten af grahamsmelet tilsættes og dejen æltes færdig med melet. Lad den hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Slå dejen ned og form til 20 ovale boller. Lad dem efterhæve på bagepladen og bag dem ved 225 grader i ca. 11 minutter. Tag pladen ud og lad brødene blive helt koldt. Damp varmen til 125 grader.
Flæk brødene og læg dem på pladen og lad dem tørre helt igennem.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik