Lynstegt tofu og grønsager

4 pers.

Ingredienser

500 g tofu i tern
2 fed hvidløg, finthakket
5 g frisk ingefær, finthakket
fintrevet skal og saft af ½ citron eller 1 lime
2-3 spsk. tamari
1/4 hvidkål eller spidskål, i tynde strimler
1 forårsløg i tynde ringe
1 gulerod skåret i tynde strimler på langs med en kartoffelskræller
salt, friskkværnet peber
ekstra jomfrusesamolie

Fremgangsmåde

Vend tofutern med hvidløg, ingefær, citronsaft, -skal og tamari. Lad det trække i 10-15 minutter. Varm en kraftig gryde eller wok op til den er glohed – der kan IKKE bruges slip-let, da det ikke kan holde til det!! Når den er gloende varm – den kan ikke blive for varm – tilsættes HØJST ½ dl vand. Gryde/wok skal være så varm, at vandet deler sig i dråber, som hopper og danser.
Tilsæt alt – undtagen sesamolie. Steg til tofuen er mør. Spæd med en anelse vand hvis gryden/wokken er ved at koge tør. Tag af varmen og server med en anelse sesamolie. Server med brune ris.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik