4 pers.
Ingredienser
4 stykker torskefilet – gerne med skind
3 porrer
3 dl letmælk
40 g smør
40 g mel
wasabi pulver eller i tube
1 løg
½ bdt. finthakket purløg
olivenolie
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Gør porrer i stand og del dem i 4 stykker hver. Sæt en gryde over med letsaltet vand. Kog porrer i 5-7 minutter, til de er møre.
Imens smeltes smør i en anden gryde, tilsæt mel og pisk til det samler sig. Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk grundigt hele tiden. Saucen skal tykne en smule, hvis den bliver for tyk, kan der tilsættes lidt vand. Smag til med salt, friskkværnet peber og wasabi.
Tag evt. ben ud af torskefileterne. Varm olivenolie på på en pande og steg torskefileterne til de bliver hvide i kanterne. Vend dem og krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret de dampede porrer ved siden af hinanden på en tallerken, læg fisken ovenpå og hæld derefter sauce over. Pynt med purløg.