
4 pers.
Ingredienser
12 jomfruhummere, delt på langs
2 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
Rød chilisauce:
2 røde peberfrugter, bagt i ovn i 30 minutter ved 200 grader, pil skindet af og fjern frøstolen.
½ løg, grofthakket
2 spsk. chipotle chili
1 fed hvidløg
saft af 1 lime
½-1 dl olivenolie
1 spsk. akaciehonning
salt, friskkværnet peber
Avocado-/majssalsa:
2 modne avocao, i tern
2 friske majs, kogt i 12 minutter og afkølet
2 forårsløg, fintsnittet
2 spsk. frisk koriander, groft hakket
1-2 friske, røde chili, finthakket
saft af 1 lime
2 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Flæk jomfruhummerne på langs. Pensl kødet med olie og læg hummerne med kødet nedad på en havegrill eller en grillpande. Grill i 2-3 minutter på hver side. Pensl med rød chilisauce og giv avocado-/majssalsa til.
Chilisauce:
Kom det hele i en blender og kør til det er en jævn masse.
Salsa:
Skær kernerne af majskolberne. Bland dem med resten af ingredienserne og smag til med salt og friskkværnet peber.