4 pers.
Ingredienser
Mørdej:
125 g koldt smør
100 g sukker
250 g mel
1 æg
Mandelcreme:
125 g sukker
125 g blødt smør
125 g mandelmel
2 æg
Glasering:
1 glas abrikosmarmelade
lidt vand
Frisk frugt: jordbær, hindbær, brombær, blåbær osv.
Fremgangsmåde
Dej:
Det hele æltes sammen og lægges på køl i 1 time. Udrul til ½ cm. og læg i små portionstærteforme – eller i en stor tærteform.
Creme:
Smør og sukekr røres sammen, æg og mandelmel tilsættes. Mandelcremen fyldes ovenpå mørdejen. Bages ved 180 grader i 20-30 minutter til dejen er gyldenbrun. Afkøl.
Læg frisk frug på.
Glasering:
Opvarm marmeladen og tilsæt lidt vand. Kog lidt og afkøl mens den stadig er smørbar. Den må bare ikke være kogende, når den pensles på bærrene.