Semi-fresso med appelsinsalat

4 pers.

Ingredienser

55 g sukker
korn af 1 stang vanilie
4 store æg. Delt i blomme og hvider
5 dl piskefløde
revet skal af 1 appelsin

Praline.
200 g sukker
4 spsk. Vand
250 g mandler

Appelsinsalat
4 søde appelsiner
1 granatæble
1 bdt. Frisk mynte
evt. Grand Marnier (appelsinlikør Men kan udelades)

Fremgangsm & aring;De

Sukker. Æggeblommer og vaniliekorn piskes lyst og luftigt. Æggehvider piskes stive og vends i med let hånd Så luften ikke slåes ud. Piskefløden piskes til blødt skum og vendes i æggeblandingen sammen med appelsinskallen.

Praline.
Sukker og vand kommes i en gryde og laves til karamel. Mandler tilsættes og det hele hældes på et stykke bagepapir på en bageplade. Lad det køle af til det bliver stift. Hak det fint i en foodprocessor/blender & #8211; Kan også gøres i hånden. Vend det i flødeblandingen ovenover. Hæld i ramakiner. Eller i en stor form og frys den til den skal spises;

Appelsinsalat.
Appelsiner skæres i fileter. Granatæblet halveres og kernerne bankes ud. Vendes med appelsinfileterne. Mynte hakkes fint og vendes i sammen med appelsinlikøren, hvis det skal i. Server til isen.