
4 pers.
Ingredienser
55 g sukker
korn af 1 stang vanilie
4 store æg, delt i blomme og hvider
5 dl piskefløde
revet skal af 1 appelsin
Praline:
200 g sukker
4 spsk. vand
250 g mandler
Appelsinsalat
4 søde appelsiner
1 granatæble
1 bdt. frisk mynte
evt. Grand Marnier (appelsinlikør, men kan udelades)
Fremgangsmåde
Sukker, æggeblommer og vaniliekorn piskes lyst og luftigt. Æggehvider piskes stive og vends i med let hånd, så luften ikke slåes ud. Piskefløden piskes til blødt skum og vendes i æggeblandingen sammen med appelsinskallen.
Praline:
Sukker og vand kommes i en gryde og laves til karamel. Mandler tilsættes og det hele hældes på et stykke bagepapir på en bageplade, lad det køle af til det bliver stift. Hak det fint i en foodprocessor/blender – kan også gøres i hånden. Vend det i flødeblandingen ovenover. Hæld i ramakiner, eller i en stor form og frys den til den skal spises.
Appelsinsalat:
Appelsiner skæres i fileter. Granatæblet halveres og kernerne bankes ud, vendes med appelsinfileterne. Mynte hakkes fint og vendes i sammen med appelsinlikøren hvis det skal i. Server til isen.