Kartoffelsalat med purløg

4 pers.

Ingredienser

800 g nye små kartofler
salt
4 æg
2 små rødløg
4 spsk. kapers
1½ dl hakket purløg

Dressing:
4 smilende æggeblommer
3 spsk. hvidvinseddike
1 fed hvidløg
1 dl koldpresset rapsolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem afkøle. Hvis kartoflerne er store, skæres de i mindre stykker.
Kog æg i 8 minutter, så blommen stadig er lidt løbenede, men ikke helt flydende. Pil dem og skær dem i halve. Pil æggeblommerne ud og stil dem til side. Hak hviderne fint. Hak rødløg. Bland kogte kartofler, hakket æggehvider, løg, kapers og hakket purløg i en skål.

Dressing:
Bland æggeblommerne, eddike og presset hvidløg med en gaffel. Tilsæt olie i en tynd stråle, mens der hele tiden piskes godt. Smag til med salt og friskkværnet peber. Vend kartoffelsalaten rundt i dressingen.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik