
4 pers.
Ingredienser
1 kg. bagekartofler
lidt olivenolie
salt, friskkværnet peber
500 g hakket oksekød
500 g frisk babyspinat
2 tsk. sambal oelek (chilipasta)
Avocadomos:
2 avocado
3 spsk. creme fraiche
saft af 1 lime
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skrub kartoflerne og skær hver kartoffel i ca. 12 både, som vendes med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Steg kartoffelbådene i ovnen i ca. 30 minutter til er møre og gyldne.
Form det hakkede kød til 4 store bøffer og krydr med salt og friskkværnet peber. Steg bøfferne i lidt olie på en varm pande – gerne grillpande.
Skyl spinaten og læg den i en gryde med 1 tsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber. Lad det dampe i få minutter, til spinaten falder sammen. Tag spinaten op og hæld det i en sigte, pres væden ud af det.
Avocadomos:
Mos avocadokødet sammen med creme fraiche, saft af 1 lime, salt og friskkværnet peber.
Anret spinaten i en cirkel som bunden af en burgerbolle, midt på en tallerken. Læg hakkebøfferne ovenpå og smør med ca. ½ tsk. sambal oelek. Læg avocadomosen ovenpå og server med det ovnstegte kartoffelbåde.