
2 pers.
Ingredienser
500 g nye kartofler
2 kyllingebrystfileter
1 bdt. friske, grønne asparges
salt, friskkværnet peber
250 g cherry- eller blommetomater
Basilikumcreme:
1 potte frisk basilikum
1 dl creme fraiche 9%
2 forårsløg
1 spsk. citronsaft
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skrub kartoflerne og kog dem kun i 10 minutter i letsaltet vand.
Bræk den nederste del af asparges og del resten af aspargesene i 3 stykker. Læg dem ned til kartoflerne i gryden, sluk for varmen og lad gryden stå med låg på i 5 minutter.
Krydr kyllingekødet med salt og friskkværnet peber og steg dem på en pande (gerne grillpande), til de er gennemstegte.
Basilikumcreme:
Kom basilikum, creme fraiche og finthakket forårsløg i en blender. Blend til det er glat. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dryppe godt af. Vend kartofler og asparges med basilikumcremen. Server med de stegte kyllingebrystfileter, cherry-/blommetomater og resten af basilikumcremen ved siden af.