
2 pers.
Ingredienser
3 porrer
olivenolie
1 spsk. gurkemeje
200 g basmatiris
5 dl grønsagsbouillon
225 g laksefilet
200 g frosne ærter
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær porrer i skiver og svits dem i olivenolie i en sauterpande, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt gurkemeje og rå ris, rør godt rundt. Tilsæt bouillon, bring retten i kog og lad den koge i 2-3 minutter.
Fjern skindet, hvis der er skind på laksen. Skær hver laksefilet i 4 stykker. Læg laks og ærter ned til risen og vend forsigtigt det hele rundt. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Sæt panden ind i den varme ovn og bag i 15-20 minutter. Retten er færdig når risene er møre og det meste af væsken er forsvundet.
Server direkte fra den varme pande med godt brød til.