4 pers.
Ingredienser
2 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
16-20 rå tigerrejer uden skal, optøede
1 håndfuld sukkerærter
1 agurk
1 stor håndfuld frisk koriander
Myntesauce:
1 frisk grøn chili
saft af 1 citron
1 stor håndfuld frisk mynte
1 spsk. frisk, revet ingefær
1 tsk. sukker
1 spsk. hele korianderfrø
1½ dl yoghurt naturel
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Bland 1 spsk. citronsaft og 2 spsk. olivenolie i en skål og mariner tigerrejerne i det, mens myntesaucen tilberedes.
Saucen:
Flæk chilien, fjern kerner og skær den i små stykker. Blend stykker af chili med citronsaft, mynte, revet ingefær, sukker og korianderfrø til en jævn sauce. Hæld saucen op i en skål og rør yoghurten i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Damp sukkerærterne i 1 minut i en gryde med letsaltet, kogende vand. Skær agurk i tern.
Varm en pande op og steg rejerne, til de bliver lyserøde. Vend og steg på den anden side.
Læg sukkerærter, agurk og frisk koriander på et fad eller portionsanret. Dryp med myntesaucen, læg de varme rejer på toppen og pynt med hakket, frisk koriander.