Jordbærtærte med creme

6 pers.

Ingredienser

Bund.
125 g koldt smør
2 dl mel
1 dl havregryn
2 spsk. Rørsukker
1 spsk. Koldt vand

Creme.
1 æg
2 spsk. Sukker
2½ tsk. Majsstivelse
2½ dl mælk
korn af ½ stang vanilie

Pynt.
500 g friske jordbær
1½ dl ribsgele
frisk citronmelisse

Fremgangsm & aring;De

Bund.
Skær smørret i tern. Bland mel. Havregryn og sukker. Smuldr smørret i og saml dejen med 1 spsk. Koldt vand.
Tryk bunden ud i bunden af en springform. Prik huller med en gaffel og sæt formen i køleskabet i mindst 1 time.
Bag kagebunden ved 200 grader i 20 minutter. Fjern kagebundens kant og bag i yderligere 5 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle helt.

Creme;
Pisk æg. Sukker og majsstivelse sammen i en lille kasserolle. Pisk mælk i. Bring langsomt cremen i kog. Mens der konstant piskes. Lad den koge til den tykner og rør, så vaniliekorn i. Afkøl cremen. Når den er kold. Lægges den i den kolde bund.

Pynt.
Skyl og nip jordbær Hvis bærrene er store Så halver dem. Læg bærrene på cremen.
Smelt ribsgeleen i en gryde og afkøl den lidt. Hæld den over bærrene og stil på køl i mindst 1 time Så geleen kan stivne.