
Ingredienser
300 g sukker
125 g mel
3 spsk. kakao
2 tsk. vaniliesukker
2 tsk. bagepulver
75 g grofthakkede hasselnødder
150 g smør
2 æg
1½ dl kogende vand
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. Smelt smørret, og kom det i en anden skål. Slå æggene ud i smørret, og pisk med en elpisker, til massen bliver fyldig og ikke er så varm mere. Vend massen i skålen med de tørre dele. Rør det kogende vand i tilsidst. Smør en randform elelr en springform, smør dem MEGET godt, og helt op til kanten.
Drys lidt rasp i, og ryst det rundt (så slipper kagen bedre). Kom dejen i, og bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 55 minutter. Tjek om den er gennembagt inden den tages ud. Lad den blive helt koldt inden den løsnes og vendes ud.
Opbevar i plastpose.
Kagen er fryseegnet.