Dampet laks med dild-/peberrodssauce

4 pers.

Ingredienser

1 spsk. cidereddike
4 stykker laksefilet

Sauce:
2 bdt. frisk dild
1 forårsløg, hakket
11/4 dl light mayonnaise eller fromage frais
1 spsk. peberrod
1 spsk. cider eddike
2 tsk. dijonsennep

Fremgangsmåde

Bring eddike og 1½ cm. vand i kog i en sauterpande. Tilsæt laks, skru ned for varmen indtil vandet kun lige simrer. Dæk sauterpanden til og kog i 10 minutter – eller til fisken er mør.
Kom ingredienserne til saucen i en blender og blend indtil dild og forårsløg er meget finthakket.
Brug en bred, hulske til at tage laksestykkerne op af sauterpanden og læg dem på tallerkner. Server med saucen, dampede grønsager og små, pillede kartofler.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik