
4 pers.
Ingredienser
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
4 store, gode steaks
salt, friskkværnet peber
1 kg. champignon, hele
½ tsk. friske timianblade
3 fed hvidløg, hakket
½ dl cognac
11/4 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Varm lidt olie op på en pande og krydr steaks godt med salt og friskkværnet peber. Steg dem efter ønske og når de er nok, tages de af varmen og dækkes løst til med stanniol, for at holde på varmen.
I den samme pande tilsættes lidt mere olie. Tilsæt de hele champignon og steg i 10-15 minutter, til champignon er gyldne og bløde. Tilsæt timian, salt og hvidløg. Steg i yderligere 2 minutter. Tag dem af panden med en hulske og hæld dem i en skål.
I den samme pande tilsættes cognac og den koges ind, til den næsten er fordampet, ca. 1 minut. Tilsæt fløde og kog i 2-3 minutter, eller til det er tyknet let. Kom champignon tilbage på panden – med deres saft og lad det simre i et par minutter. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber og server dem til de lækre steaks.