Grillet flanksteak med shiitake salsa

4 pers.

Ingredienser

4-5 fed hvidløg, hakket
1½ spsk. frisk, revet ingefær
2 spsk. + 1 tsk. limesaft
½ dl soya
½ dl + 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1½ spsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
1 kg. flank steak
1 pakke tortilla pandekager

Shiitake salsa:
3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
61/4 dl shiitake svampe i skiver
2 store skalotteløg i ringe
1 lille rød chili i ringe, eller ½ tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. frisk hakket koriander
2 spsk. sesamolie
1 spsk. riseddike
2 spsk. hakket forårsløg
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Bland hvidløg, ingefær, limesaft, soya, olie, honning, salt og friskkværnet peber i en skål. Gnid det på flank steaken, læg det i et fad og lad den marinere i køleskab i mindst 1 time – helst natten over. Tænd op i grillen og lad kullene blive helt hvide. Lige inden stegen kommes på grillen, laves salsaen.

Kom olie i en gryde over høj varme. Tilsæt shiitake svampe. Skru ned og sauter til de er gylden, ca. 4 minutter. Tilsæt skalotteløg og chili, sauter inden skallotteløg begynder at blive gyldne, 2-3 minutter. Tag blandingen fra varmen og hæld det i en skål, så det kan køle af. Tilsæt koriander, sesamolie, eddike, forårsløg, salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt.
Kom steaken på grillen og grill til den er stegt efter ønske. Lad kødet hvile inden det skæres ud. Kom skiver af kød og salsa på en tortilla wrap og server straks.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik