Sandwich af focaccia med pesto, svampe og gedeost

Lækre hjemmebagte, hjemmelavede samdwich

Ingredienser

50 g gær
5 dl lunkent vand
2 spsk. olivenolie
4 kviste frisk rosmarin
1 spsk. groft salt
ca. 400 g italiensk durummel
ca. 400 g almindeligt hvedemel

Sandwich fyld til 4 sandwich:
1 bk. rucola
1 gedeost
8 udblødte soltørrede tomater
ca. 200 g svampe (f. eks. østershatte)
lidt olie
4 spsk. basilikumpesto

Fremgangsmåde

Focaccia:
Kom vandet i en røreskål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og hakket rosmarin. Kom durummel i væsken, og rør godt. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt dejen, til den er glat og smidig. Kom dejen i en skål, og dæk denmed et klæde. Lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant, ca. 30 x 40 cm. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad den efterhæve i 20 minutter. Prik små huller i djen med fingrene, og pensl med lidt olivenolie. bag brødet ved 190 grader (varmluft) i ca. 25 minutter. Afkøl, før der skæres 4 firkanter til sandwich.

Sandwich:
Skyl salaten, og lad den afdryppe. Skær gedeosten i skriver, halver de soltørrede tomater. Børst svampene fri for eventuelle urenheder, og rist dem på en pande i lidt olie, til de er gyldne.
Flæk brødene, og fordel rucola, gedeost, soltørrede tomater og svampe herpå. Dryp pesto over, og læg dem sammen.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik