Laksepate på salat med peberrodscreme

4 pers.

Ingredienser

400 g laks uden skind og ben
3 æggehvider
½ dl fløde 9%
1 dl skummetmælk
1 lille løg
1 spsk. mel
salt, friskkværnet peber
1 tsk. rapsolie

Salat og peberrodscreme:
2 dl A-38
1 spsk. frisk, revet peberrod (eller efter behag)
½ tsk. sukker
salt, friskkværnet peber
250 g blandede salatblade

Fremgangsmåde

Skær laksen i små tern. Kom den i en blender sammen med æggehvider, fløde, mælk, løg skåret i mindre stykker, mel, salt og friskkværnet peber. Kør til det er en glat masse. Fordel fiskefarsen i 4 ramakiner, der er smurt med olie. Bag ved 175 grader i ca. 15 minutter.

Rør A-38 med peberrod, sukker, salt og friskkværnet peber. Smag den til. Skyl salaten og lad den dryppe af. Fordel den på 4 tallerkner. Anret laksepateen ovenpå, sæt en skefuld peberrodscreme på toppen og server med et stykke godt brød til