Livsstil og God Mad

Grillet kylling med tomat-/oreganosalsa

4 pers.

Ingredienser

2 spsk. olivenolie
2 spsk. hakket, frisk basilikum
2 fed hvidløg, finthakket
½ tsk. frisk hakket rosmarin
½ tsk. frisk hakket oregano
salt, friskkværnet peber
1/4 tsk. frisk timian, hakket
4 kyllingebrystfileter

Salsa:
500 g tomater, i tern
1 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 skalotteløg, hakket
11/4 dl finthakket løg
½ jalapeno peber, uden kerner og finthakket
1 tsk. finthakket hvidløg
1 spsk. frisk, hakket oregano

Fremgangsmåde

Bland alle krydderierne og olie, hæld det i en pose og kom kyllingebrystfileterne i. Lad det marinere i mindst 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader.
Kom stanniol på en bageplade og spred tomaterne derpå. Dryp med lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber. Steg tomaterne i ovnen til de er let brunene, ca. 20-25 minutter. Bland tomater, skalotteløg, løg, jalapeno, hvidløg og oregano i en skål.
Opvarm en (grill)pande og kom lidt olie på. Tag kyllingebrystfileterne op af marindaden – gem den. Steg kyllingen i 5 minutter på den ene side, vend dem og skru lidt ned. Kom marinaden ved og steg i yderligere 5 minutter. Skru ned til lav varme, læg låg på og steg i 10 minutter. Kom 1 kyllingebrystfilet på hver tallerken og kom salsaen over.

Exit mobile version