Chili frikadeller

4 pers.

Ingredienser

200 g hakket kalv og flæsk
1 æg
2 spsk. mel
2 spsk. mælk
1 frisk rød chili, finthakket
1 fed hvidløg,. finthakket
½ rødløg, finthakket
½ tsk. spidskommen
salt, friskkværnet peber

Salsa:
1 frisk rød chili, finthakket
1 spsk. koncentreret tomatpure
4 tomater
2 spsk. eddike
2 spsk. sukker
frisk basilikum
olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rør kødet med salt, mel, æg og mælk. Tilsæt de hakkede ingredienser, spidskommen og friskkværnet peber. Lad farsen stå og trække imens salsaen laves.
Hak tomater, basilikum og chili fint. Opvarm lidt olivenolie i en gryde og tilsæt de hakkede ting og eddike. Lad salsaen koge i 2 minutter, tilsæt tomatpure og sukker. Tag af varmen.
Form små frikadeller af farsen og steg på en varm pande.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik