
Ingredienser
Dej.
2½ dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk. Salt
4 spsk. Olivenolie
1 æg
500 g italiensk pizzamel
1 æg til pensling
Fyld.
1 pakke parmaskinke
1 glas soltørrede tomater i olie
1 frisk mozzarellaost
1 glas grillede artiskokker
1 glas sorte oliven uden sten
Fremgangsm & aring;De
Skær parmaskinke og soltørrede tomater i strimler. Mozzarellaost i firkanter. Artiskokker i kvarte og oliven i skiver. Stil fyldet til side.
Hæld vandet i en skål og opløs gæren. Tilsæt salt. Olie og æg. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt til dejen er smidig og netop slipper fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Slå dejen ned og rul den ud til en rektangel på ca. 40 x 35 cm. Fordel fyldet jævn på dejen Men lad de yderste cm. Af kanten hele vejen rundt være fri. Rul dejen på den lange led & #8211; Som en roulade. Sno derefter & #8220;Rouladen & #8221; Som en stor snegl og læg dem på bageplade; Lad den hæve igen i ca. ½ time.
Pensl brødet med sammenpisket æg og drys med lidt italiensk hvedemel. Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i 45-50 minutter til brødet er gyldent og sprødt.
Egner sig godt som appetitvækker inden middagen.. Til brunch eller også som lækkert indslag på en picnic.