Brød med lækkert fyld

Ingredienser

Dej:
2½ dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk. salt
4 spsk. olivenolie
1 æg
500 g italiensk pizzamel
1 æg til pensling

Fyld:
1 pakke parmaskinke
1 glas soltørrede tomater i olie
1 frisk mozzarellaost
1 glas grillede artiskokker
1 glas sorte oliven uden sten

Fremgangsmåde

Skær parmaskinke og soltørrede tomater i strimler. Mozzarellaost i firkanter, artiskokker i kvarte og oliven i skiver. Stil fyldet til side.
Hæld vandet i en skål og opløs gæren. Tilsæt salt, olie og æg. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt til dejen er smidig og netop slipper fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Slå dejen ned og rul den ud til en rektangel på ca. 40 x 35 cm. Fordel fyldet jævn på dejen, men lad de yderste cm. af kanten hele vejen rundt være fri. Rul dejen på den lange led – som en roulade. Sno derefter “rouladen” som en stor snegl og læg dem på bageplade. Lad den hæve igen i ca. ½ time.
Pensl brødet med sammenpisket æg og drys med lidt italiensk hvedemel. Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i 45-50 minutter til brødet er gyldent og sprødt.
Egner sig godt som appetitvækker inden middagen,, til brunch eller som lækkert indslag på en picnic.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik