4 pers.
Ingredienser
600 g torskefilet (kan erstattes af anden hvid fisk)
Lage:
1 dl vand
1 dl riseddike
2 spsk. rørsukker
skal og saft af 1 lime
1 finthhakket stængel citrongræs
1 hakket fed hvidløg
1 finthakket chili
Lynstegte grøntsager:
1 finthakket fed hvidløg
1 finthakket chili
2 cm. friskrevet ingefær
4 gulerødder
1 lille spids-/hvid- eller savoykål
1 bdt. snittede forårsløg
1 rød peberfrugt
100 g sukkerærter
1 spsk. olivenolie
2 spsk. fishsauce
1 dl kokosmælk light
evt. frisk koriander
160 g nudler
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde. Skær torsken i mindre stykker, som lægges oven på lagen. Læg låg på og damp fisken mør ved svag varme i ca. 5 minutter.
Skær gulerødder i tændstiktynde strimler. Snit kålen fint og skær peberfrugt i strimler. Varm olien i en wok og steg alle grøntsager under omrøring i ca. 5 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Tilsæt fishsauce og kokosmælk og kog op. Tilsæt evt. koriander.
Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp. Server nudler med stegte grøntsager og torsk og hæld lagen over.