
ca. 60 stk.
Ingredienser
2½ dl usaltede pistacienødder uden skal
5 dl flormelis
250 g smør
2 tsk. Revet citronskal
1 spsk. Citronsaft
korn af 1 stang vanilie
5 dl mel
½ tsk. Salt
Fremgangsm & aring;De
Kom pistacienødder og ca. ½ dl sukker i en blender og blend til det er hakket fint.
Rør smør. 11/4 dl sukker. Citronskal. -saft og vaniliekorn i en skål med en el-mikser ved mellem hastighed til det er luftigt. Skru ned til lav hastighed og rør nødde-blandingen i Så mel og salt. Rør sammen. Dæk skålen til og stil i køleskab i 1 time.
Opvarm ovnen til 125 grader.
Tag en stor tsk. Fuld dej. Kom mel på fingrene og rul dejen til en lille pølse. Form til små horn; Sæt dem på en bageplade og bag dem i 14-16 minutter til enderne og bunden bliver let gyldne. Afkøl dem på bagerist. Når kagerne er afkølet til de kun er lune. Rulles de i flormelis. Afkøl dem helt på rist og rul dem, så igen i flormelis.
Opbevar dem i en lufttæt beholder med vokspapir mellem hvert lag.