
4 pers.
Ingredienser
1½ kg nye kartofler, skrubbede
½ dl oliven- eller rapsolie
groft salt
Aïoli:
1 bæger pasteuriseret æggeblomme
1 tsk. groft salt
1 tsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
1½ dl ekstra jomfruolivenolie
1 håndfuld rucola
50 g valnødder
saft af ½ citron
friskværnet peber
Fremgangsmåde
Kog kartofler i letsaltet vand til de er lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Vend kartoflerne i olie og drys dem med groft salt. Sæt kartoflerne på spyd og grill dem til de er gyldne.
Aïoli:
Pisk æggeblommer sammen i en skål med salt, sennep og presset hvidløg. Tilsæt olie dråbevis, mens der piskes med en el-pisker. Mayonnaisen vil nu langsomt tykne. Pisk indtil der ikke er mere olie og mayonnaisen er tyk.
Hak rucola og valnødder og vend forsigtigt begge dele i mayonnaisen. Smag til med citronsaft og friskkværnet pebet.