
Ingredienser
Dej.
5 dl lunkent vand
50 g gær
2 tsk. Salt
1 spsk. Olivenolie
300 g pizzamel
350-400 g hvedemel
Fyld.
1 dåse hakkede tomater
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. Balsamico
2 tsk. Rørsukker
250 g frisk. Hel mozzarellaost
½ chorizopølse i skiver
salt. Friskkværnet peber
olivenolie
frisk parmesanost
frisk basilikum
Fremgangsm & aring;De
Dej.
Hæld vandet i en skål og opløs gæren i væsken. Tilsæt salt. Olie og pizzamel. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen til den er sammenhængende Men stadig fugtig.
Hæld dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Kom lidt olie på hænderne og glat dejen ud. Lad dejen hæve. Mens fyldet tilberedes.
Kom hakkede tomater. Hakket løg; Presset hvidløg. Balsamico og rørsukker i en gryde. Kog saucen i ca. 10 minutter.
Fordel saucen på dejen sammen med frisk mozzarella og chorizo i skiver. Dryp lidt olivenolie over og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag pizzaen i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter. Tag den ud når den er færdig og pynt den med frisk høvlet parmesanost og frisk basilikum