Deep pan pizza med chorizo

Ingredienser

Dej:
5 dl lunkent vand
50 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
300 g pizzamel
350-400 g hvedemel

Fyld:
1 dåse hakkede tomater
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. balsamico
2 tsk. rørsukker
250 g frisk, hel mozzarellaost
½ chorizopølse i skiver
salt, friskkværnet peber
olivenolie
frisk parmesanost
frisk basilikum

Fremgangsmåde

Dej:
Hæld vandet i en skål og opløs gæren i væsken. Tilsæt salt, olie og pizzamel. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen til den er sammenhængende, men stadig fugtig.
Hæld dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Kom lidt olie på hænderne og glat dejen ud. Lad dejen hæve, mens fyldet tilberedes.

Kom hakkede tomater, hakket løg, presset hvidløg, balsamico og rørsukker i en gryde, kog saucen i ca. 10 minutter.
Fordel saucen på dejen sammen med frisk mozzarella og chorizo i skiver. Dryp lidt olivenolie over og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag pizzaen i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter. Tag den ud når den er færdig og pynt den med frisk høvlet parmesanost og frisk basilikum