Fennikelsuppe med østers

8 pers.

Ingredienser

3-4 knolde fennikel
8 fed hvidløg
8 skalotteløg
½ dl god olivenolie
1 liter fiskebouillon
groft salt, friskkværnet peber
24 østers
lidt frisk kørvel til pynt

Fremgangsmåde

Fjern det nederste på fennikelknoldene og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløg og skalotteløg fint. Kom olie i en gryde og svits løg og fennikel, til de bliver gyldne og bløde. Hæld fiskebouillon over og lad suppen simre i 20 minutter.

Østers:
Rens østers med en stiv børste under rindende vand. Kasser de østers der har hul i skallen eller som ikke er lukkede helt.
Læg østers med den flade side opad i et sammenfoldet viskestykke. Stik en østerskniv ind i østers’en ved åbningen. Drej kniven til musklen er skåret over og den øverste skal er fri. Pas på at væden indeni østers’erne ikke går til spilde.
Skrab kødet fri fra skallen.
Lad suppen køle lidt af og blend den. Hæld suppen gennem en si og smag den til med groft salt og friskkværnet peber. Anret suppen i varme suppetallerkner eller suppekopper og kom østers på toppen. Pynt med frisk kørvel.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik