
8 pers.
Ingredienser
400 g blåbær
5 blade husblas
½ liter piskefløde
korn af 1 stang vanilie
6 spsk. sukker
200 g ribs eller andre friske hindbær
Citronflødeskum:
2½ dl piskefløde
fintrevet skal af ½ citron
2 spsk. flormelis
Fremgangsmåde
Varm 200 g blåbær så de brister og pres dem så gennem en si. Læg husblasen i blød i koldt vand, den skal ligge i 5 minutter.
Kog fløden op med vaniliekorn og sukker i en gryde og tag gryden af blusset. Vrid husblassen og smelt den i den varme fløde. Hæld cremen i 8 portionsforme eller små glas. Stil desserten i køleskab i ca. 3 timer.
Citronflødeskum:
Pisk fløden til blødt skum og bland den med flormelis og citron. Kom det evt. i en sprøjtepose.
Vend blåbær pana cottaerne ud og sprøjt citronflødeskum ud og server med de røde bær. Pynt gerne med lidt citronmelisse.