
3 stk.
Ingredienser
100 g hele speltkerner
1 dl kogende vand
1 æg
25 g gær
2 tsk. Salt
2 tsk. Flydende honning
100 g groft speltmel
450-500 g fint speltmel
lidt smeltet smør til formen
Fremgangsm & aring;De
Kom speltkornene i en skål og hæld kogende vand over. Lad kernerne trække i mindst 1 time. Hæld øllet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt. Honning. Udblødte speltkerner og groft speltmel. Ælt fint speltmel i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen glat og smidig. Den må ikke blive for tør. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord og del den i 3 store dele. Form dem til flytes. Læg dem i en flutes form. Dæk dem til med et fugtigt klæde og lad dem hæve et lunt sted i 1 time.
Rids flutes. Spray dem med vand og bag dem i en forvarmet vand ved 250 grader i 15-20 minutter. Åbn ovndøren og spray flutes med vand endnu engang når ca; Halvdelen af bagetiden er gået.