Grove baguetter med spelt

3 stk.

Ingredienser

100 g hele speltkerner
1 dl kogende vand
1 æg
25 g gær
2 tsk. salt
2 tsk. flydende honning
100 g groft speltmel
450-500 g fint speltmel
lidt smeltet smør til formen

Fremgangsmåde

Kom speltkornene i en skål og hæld kogende vand over. Lad kernerne trække i mindst 1 time. Hæld øllet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, udblødte speltkerner og groft speltmel. Ælt fint speltmel i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen glat og smidig. Den må ikke blive for tør. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord og del den i 3 lige store dele. Form dem til flytes. Læg dem i en flutes form. Dæk dem til med et fugtigt klæde og lad dem hæve et lunt sted i 1 time.
Rids flutes, spray dem med vand og bag dem i en forvarmet vand ved 250 grader i 15-20 minutter. Åbn ovndøren og spray flutes med vand endnu engang når ca. halvdelen af bagetiden er gået.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik