8-10 pers.
Ingredienser
Bund:
200 g biscotti småkager
75 g smør
Fyld:
3 æg
1 spsk. citronsaft
400 g mascarpone
2 dl sukker
2 spsk. vaniliesukker
½ liter creme fraiche 18%
3 spsk. sukker
Tilbehør:
500 g jorbær
4 spsk. hyldeblomstsaft
Pynt:
citronmelisse eller mynte
Fremgangsmåde
Knus biscotti fint, smelt smørret og bland det hele sammen. Pres blandingen ned i bunden af en smurt springform og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 10 minutter. Afkøl bunden.
Skru varmen op til 185 grader.
Pisk æg og citronsaft sammen. Tilsæt mascarpone, sukker og 1 spsk. vaniliesukker. Rør det sammen, til det har en jævn konsistens. Hæld fyldet over bunden og bag ved 185 grader i 35-40 minutter. Tærten skal være fast på overfladen, men stadig en anelse “skælvende” nedenunder. Sænk varmen til 175 grader igen.
Bland creme fraiche med 3 spsk. sukker og 1 spsk. vaniliesukker. Spred forsigtigt blandingen på toppen af den bagte tærte. Bag tærten igen ved 175 grader i 10 minutter. Afkøl tærten helt og sæt den i køleskabet natten over.
Skær jordbær i små tern og lad dem marinere i hyldeblomstsaft i ½-1 time.
Servering:
Løsn forsigtigt springformens kant med en paletkniv dyppet i varmt vand. Server ostekagen med hyldeblomstmarinerede jordbær og pynt med frisk citronmelisse eller mynteblade.