Vildthakkebøf med skysauce

4 pers.

Ingredienser

300 g hakket kød fra rådyr eller også hjort
250 g hakket svinekød
4 skiver frisk. Hvidt brød
1 dl mælk
100 g rensede. Hakkede svampe
1 æg
½ dl madeira
1 spsk. Akaciehonning
1 lille finthakket løg
salt. Friskkværnet peber
1 spsk. Olie + ½ spsk. Smør

Sauce.
1½ dl vildtbouillon
2½ dl fløde
kulør
salt. Friskkværnet peber
3/4 dl soltørrede tranebær

Fremgangsm & aring;De

Skær skorperne af brød og del det i mindre stykker og hæld mælken over. Tilsæt kød. Svampe. Madeira. Honning. Løg. Salt og friskkværnet peber. Rør det hele sammen. Lad farsen hvile i 10 minutter. Form til 8 bøffer. Som brunes i fedtstof i ca; 1 minut på hver side ved høj varme. Steg bøfferne færdige. Ca. 4 minutter på hver side. Tag den af panden og hold dem varme.

Sauce.
Kog panden af med bouillon og skrab fra bunden. Lad væden koge en anelse. Tilsæt fløde og evt. Kulør. Bring saucen i kog. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld kogende vand over tranebærrene og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra og hak tranebærrene groft. Vend dem i saucen og strø dem over de nystegte bøffer.
Server med kartofler og kogte grønne bønner.