
4 pers.
Ingredienser
3 skiver hvidt brød
30 g smør
500 g friske champignon
1 fed presset hvidløg
8-9 dl grønsagsbouillon
1/4 tsk. stødt muskatnød
3 dl fløde
2 spsk. hakket persille
2 plader butterdej, skåret igennem til 4 stykker
1 æggeblomme
Fremgangsmåde
Skær skorperne af brødet og bræk det i mindre stykker. Opvarm smørret i en stor gryde og tilsæt champignon og hvidløg, lad det simre under omrøring til svampene er møre. Tilsæt brødstykkerne, bouillon og muskatnød og lad det simre uden låg i 15 minutter. Kom svampeblandingen lidt ad gangen i en blender til det er jævnt. Hæld det tilbage i grydden og rør fløde og persille i. Varm suppen op, men det må IKKE koge.
Fordel suppen i 4 ovnfaste suppeskåle. Læg et dejstykke på hver skål og pres kanterne ned. Dejen pensles med æggeblomme og skålene sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, dejlågene skal være gyldne og hævet.