
24 stk.
Ingredienser
½ lille sød græskar
olie
Maldonsalt
3 spsk. honning
2 tsk. sesamolie
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. finthakket ingefær
3 spsk. soyasauce
2 spsk. kinesisk madvin eller sherry
Fremgangsmåde
Skær det lille græskar i mundrette firkanter og vend dem i olie og salt. Læg græskarfirkanterne på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter – eller til de er møre.
Tag en stor pande og bland honning, sesamolie, sesamfrø, ingefær, soya og vin sammen. Hæld det på panden og lad det simre indtil det er sirupsaftig. Tilsæt græskarfirkanterne, nogle få ad gangen og vend dem så de bliver overtrukket med massen. Tag firkanterne op og læg dem på en bageplade. Stil dem tilbage i ovnen og lad dem bage ved 150 grader i 5 minuter. Stik en tandstik i hver firkant og server dem lune.