
8 stk.
Ingredienser
5 dl mel
1½ tsk. Tørgær
11/4 dl lun mælk
1 tsk. Vanilieessens
3 spsk. Sukker
2 æggeblommer
125 g smør. Blødt og skåret i små tern
8 store stykker mørk chokolade
Fremgangsm & aring;De
Hæld mel og gær i en skål og rør det sammen. Bland den lune mælk. Vanilie og sukker i en skål for sig selv. Hæld blandingen i melblandingen sammen med æg og pisk det hele sammen. Tag dejblandingen ud på et meldrysset bord og ælt smørret i lidt ad gangen. Kom dejen tilbage i en skål. Dæk til og lad det hæve i 1½-2 timer. Ælt dejen på et meldrysset bord. Til den er glat og elastisk. Del dejen i 8 dele. Tryk dejen let flad med hånden og læg et stykke chokolade på hver stykke. Fold kanterne op omkring chokoladen Så den er helt skjult. Læg de små briocheforme & #8211; Eller papirsforme. Dæk dem til og lad dem hæve i ca; 1 time. Lad dem bage i 15-20 minutter ved 180 grader & #8211; Eller til de er gyldne. Server dem lune.