
12 pers.
Ingredienser
200 g smør
300 g sukker
2 æg
2 æggeblommer
200 g marcipan
revet skal af ½ citron
½ dl mel
2 æggehvider
3 pærer
Fremgangsm & aring;De
Rør smør og sukker blødt. Pisk æg og æggeblommer i. Et ad gangen.
Riv marcipan og rør det i dejen sammen med revet citronskal. Sigt melet og rør det i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Kom dejen i en smurt springform. Drysset med mel. Kagen skal bages i 45 minutter ved 150 grader.
Skær pærerne i tynde skiver på den lange led og fordel skiverne ovenpå kagen.
Drys med sukker og bag i endnu 45 minutter ved 150 grader. Tjek med en pind/gaffel om den er gennembagt.
Server tærten når den er helt kold med letpisket. Blød. Koldt flødeskum.
Tip.
Tærten kan fryses og kan også laves med æbler.