
12 pers.
Ingredienser
200 g smør
300 g sukker
2 æg
2 æggeblommer
200 g marcipan
revet skal af ½ citron
½ dl mel
2 æggehvider
3 pærer
Fremgangsmåde
Rør smør og sukker blødt. Pisk æg og æggeblommer i, et ad gangen.
Riv marcipan og rør det i dejen sammen med revet citronskal. Sigt melet og rør det i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Kom dejen i en smurt springform, drysset med mel. Kagen skal bages i 45 minutter ved 150 grader.
Skær pærerne i tynde skiver på den lange led og fordel skiverne ovenpå kagen.
Drys med sukker og bag i endnu 45 minutter ved 150 grader. Tjek med en pind/gaffel om den er gennembagt.
Server tærten når den er helt kold med letpisket, blød, koldt flødeskum.
Tip:
Tærten kan fryses og kan også laves med æbler.