Souvlaki – græske grillspyd

4 pers.

Ingredienser

½ kg. lam-, svin- eller kyllingekød i store tern

Græsk marinade:
2 laurbærblade
saft fra 1 citron
1 strimmel citronsaft
2 fed hvidløg
2-3 kviste frisk merian eller oregano
1 dl olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Marinade:
Knus laurbærbladene og bland med citronsaft, -skal, finthakket hvidløg og merian. Tilsæt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
Lad marinaden trække inden brug.

Vælg mellem lammekølle, lammetykstegsfilet, skinkeinderlår eller kyllingebrystfilet. Lad kødet trække i marinaden i mindst 1 time, helst 24 timer.
Sæt kødet på 4 grillspyd og grill over gode kul i ca. 3 minutter på alle 4 sider.
Server med tzatziki, græsk tomatsalat og evt. kartofler.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik