
4 pers.
Ingredienser
2 kogte hummere, afkølede
smøg og olie til stegning
Gremolata:
2 dl hakket bredbladet persille
revet skal af 1 citron
2 fed hvidløg, meget finthakket
salt, friskkværnet peber
saft af 1 citron
3 spsk. olivenolie
Skiver af gode, smagfulde tomater
lækkert brød
Fremgangsmåde
Flæk hummerne og tag hale- og klokødet ud. Halver halerne på langs. Bland ingredienserne til gremolataen. Rist hummerkødet hurtigt i smør og olie i ca. 1 minut. Det skal gerne få en flot overflade – men steges den for længe bliver den sej – så hold øje med den.
Gremolata:
Bland persille, citronskal og hvidløg. Tilsæt olivenolie og citronsaft til det bliver til en let flydende konsistens, som sauce. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kom tomatskiver på 4 tallerkner. Læg hummerkødet på og hæld lidt gremolata over. Server det hele med godt brød.
Til denne ret anbefaler vi en god vin