
8 pers.
Ingredienser
3 gode. Tykke lagkagebunde (helst hjemmebagte)
½ liter piskefløde
Marinerede jordbær.
2 liter friske jordbær
½ dl sukker
½ dl mørk rom
Vaniliecreme.
5 dl sødmælk
1 stang vanilie
5 æggeblommer
1½ dl sukker
3 spsk. Maizena
1½ dl flødeskum
Fremgangsm & aring;De
Stil halvdelen af de friske jordbær til side. De skal bruges som pynt. Skær resten i små stykker og kom dem i en skål. Bland dem med med sukker og rom. De skal trække til sukkeret er opløst og bærrene har trukket saften.
Vaniliecreme.
Kog mælk. Vaniliestang og vaniliekorn op. Pisk æggeblommer. Sukker og maizena sammen. Tilsæt 1 spsk. Vand, hvis blandingen er for tyk. Tag vaniliestangen op og hæld mælken i æggesnapsen under kraftig piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og lad det småkoge under kraftig. Konstant piskning; Til den bliver tyk Hvis der er klumper i cremen. Kan den sies. Lad den køle helt af. Bland cremen med 1½ dl flødeskum.
Fordel noget af jordbærstykkerne og cremen på den første bund. Tryk forsigtigt den 2. Bund over og gentag. Læg den sidste bund på. Dekorer med flødeskum og kom resten af jordbærrene på toppen.