
4 pers.
Ingredienser
8 udbenene sild eller makrel
4 tsk. olie
2 fed hvidløg
4 forårsløg
1 stor bdt. persille
1 stor bdt. purløg
4 kvist timian
2 spsk. paprika
2 tsk. stødt chili
1 tsk. stødt allehånde
salt
400 g blandede salatblade
2 gule grapefrugter
2 pink grapefrugter
1 mango
1 avocado
4 kviste mynte
4 skiver brød
Fremgangsmåde
Hak forårsløg, hvidløg og alle krydderurter – undtagen mynte – og bland dem med krydderierner og lidt saft fra en grapefrugt. Pensl sildefileterne med blandingen på begge sider og klap dem sammen 2 og 2. Steg dem på en grillpande ca. 2-3 minutter på hver side.
Skyl salaten, skær grapefrugter i både og fjern hinderne. Saml den saft op der løber fra mens frugten ordnes. Mangoen skrælles og skæres i både. Avocado skæres i tynde skiver. Bland salaten af salat, grapefrugt, mango og avocado, derpå lægges de nystegte sildefileter. Hæld saften fra grapefrugterne over og pynt med lidt mynte. Spis godt, groft brød til.