Ingredienser
2 bananer
60 g valnødder
3 æg
170 g sukker
2 tsk. vaniliesukker
125 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
Overtræk:
100 g god mørk chokolade
½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
Blend valnødderne let, så de er grofthakkede. Mos bananerne og bland dem med nødderne.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt, bland vaniliesukker, mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen sammen med det smeltede smør. Vend bananmosen i, og fordel dejen i en smurt springform. Bag kagen på nederste rille i en forvarmet ovn ved 175 grader, til den er gennembagt. Lad den afkøle let, inden den løsnes fra formen. Afkøl kagen helt.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Kog fløden op, hæld den spilkogende fløde over chokoladen og rør, til chokoladen er helt smeltet. Afkøl, til der haves en smørbar creme og fordel den over kagen. Stil kagen koldt, til overtrækket har sat sig.
Ved du hvordan man laver hårdkogt æg?