Ingredienser
Nøddemarengs:
175 g hasselnøddeflager
175 g sukker
1 spsk. mel
1 spsk. kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1 dl æggehvider
Kaffecreme:
3 æggehvider
200 g sukker
250 g bløde smør
1 spsk. pulverkaffe
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Pisk æggehviderne helt stive. Vend forsigtigt de tørre ingredienser i de stiftpiskede hvider med en dejskraber.
Fordel dejen i en springform, foret med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 45 minutter. Afkøl kagen, før den anrettes på et fad.
Kaffecreme:
Hæld æggehvider og sukker i en metalskål og sæt den i en gryde med vand. Cremen skal piskes over vandbad. Tænd for blusset og pisk hvider og sukker sammen over damp med en håndmikset indtil sukkeret er opløst og massen er hvid og tæt. Tag skålen op og sæt den i en balje med koldt vand. Pisk i yderligere nogle minutter, til massen er afkølet og stiv.
Pisk smørret bløt og luftigt. Pisk den kolde marengsmasse i smørret lidt ad gangen. Smag til med pulverkaffe opløst i 1 spsk. kogenden vand.
Top kagen med kaffecremen og stil den koldt til den skal serveres. Inden servering pyntes kagen med mørk chokoalde i spåner.