Pære belle Helene

4 pers.

Ingredienser

4 friske pærer
1 liter vand
2-3 spsk. sukker
1 spsk. citronsaft

½ liter vanilieis

Chokoladesauce:
100 g mørk chokolade
10 g smør
ca. 4 spsk. vand

Fremgangsmåde

Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern kernehusene.
Bring vand, sukker og citronsaft i kog. Kom pærerne i den kogende sukkerlage og lad dem mørne under låg i 5-100 minutter. Tag pærerne op af lagen og køl dem af.
Chokoladesauce:
Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med smør og vand. Smelt det ved jævn varme og rør saucen sammen.
Anret pærer og is portionsvis og hæld den varme sauce over.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik