
Ingredienser
200 g smør
200 g sukker
3 store æg
200 g mel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniliesukker
2 spsk. pulverkaffe opløst i vand
Glasur:
200 g flormelis
1 tsk. pulverkaffe
1 tsk. vaniliesukker
en smule kogende vand
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform og drys den med mel. Rør smørret, til det er blødt, og pisk sukkeret i. Tilsæt æggene et ad gangen, rør godt mellem hvert. Bland mel, bagepulver og vaniliesukker og fordel det i dejen – sigt evt. melet i. Tilsæt til sidst kaffen og bland det hele grundigt. Hæld dejen i formen og bag den i ca. 45 minutter.
Glasur:
Bland de tørre ingredienser og tilsæt en smule vand, så konsistensen er tyk og cremet. Smør glasuren ud på kagen med en kniv.